3 Nisan 2011

HEDİYE PAKETİ ETİKETİ

Hediye vermek + hediye almak. En çok sevdiğim iki şey!

Hediyeler seçiyoruz, alıyoruz, özeniyoruz, paketliyoruz, veriyoruz. Üzerinde güzel bir notla versek daha iyi olmaz mı? Oluuuuur şeklide başınızı salladınız, biliyorum :) Bu notu kendi hazırladığınız süslü bir karta yazıp hediyeye ekleseniz çok daha güzel olur mu?
Oluuuuuur.

O zaman haydi yapalım!

















Gerekli Malzemeler:

-Karton. Elinizde kalmış küçük karton parçalarını değerlendirmek için iyi bir yol. Ben babama hediye gelen bir gömlek kartonunu kullandım
-Makas. Zigzag makasla yanlarını kesip daha estetik hale getirebilirsiniz, isteğinize kalmış.
-Delgeç. Bunun için elinizde varsa eğer kemerlere delik açma için kullanılan "şey"de gayet uygun.
-Kurdele/ip + Boncuk. Elinizde kalmış olan küçük ipleri ve boncukları kullanabilirsiniz. Yün parçaları da olabilir. Rengi mi? Size kalmış!
-Çift taraflı bant. Aslında tam olarak çift taraflı bant sayılmaz, onların böyle süngerli olanları var ya, işte onlardan. Adını tam bilmiyorum, bilen varsa ve bildirirse seve seve düzeltirim. Bu süngerli çift taraflı bant yaptığınız şeyi üç boyutlu hale getiriyor.
-Şekilli delgeç. Bu da zorunlu değil, isterseniz kendiniz çizip, kesip, kullanabilirsiniz.
-Cetvel, kalem









Gelelim yapılışına...




Öncelikle kartonunuzda birkaç tane dikdörtgen parça kesin. Boyutları size kalmış. Uzun bir not yazacaksanız eğer büyük olmasında fayda var. Dikdörtgenin uzun kenarı kısa kenarının en az iki katı olsun. Keserken isterseniz düz, isterseniz zigzag makas kullanabilirsiniz.

Kesmeden önce cetvel yardımıyla hafifçe çizerseniz ufak kazaların da önüne geçmiş olursunuz. Kestikten sonra dikdörtgen parçalarınızı ortadan ikiye katlayın.

Ardından katladığınız parçanın kat yerine yakın olan köşesine bir delik açın. Buradan ipi geçirip kartı hediyeye bağlayacağız. Diğer yandan renkli kartonlara/kağıtlara şekilli delgeç ile ile kullanacağınız şekilleri çıkarın. Benim tercihim "kalp"ten yana.



Süngerli çift taraflı banttan küçük parçalar keserek kestiğiniz kalplerin arkasına yapıştırın. O parçaları da aynı sünger bantın diğer tarafıyla kartonlarınızın dış yüzlerine. Yapıştıracağınız renkli parçaların sayısı ya da kartın üzerindeki yerleri size kalmış. Dilerseniz iki ya da üç tanesini üst üste de yapıştırabilirsiniz.


         
Son olarak kestiğiniz ipi delikten geçirin ve içerisine en iyi dileklerinizi içeren notunuzu yazın. Hepsi bu...!



Hazır başlamışken birkaç tane yapın, acil durumlarda elinizin altında olsun. Bu tür küçük detaylarla sıradan hediyeleri bile özel yapabilirsiniz...


  
Kolay gelsin!



HEDİYE VERDİKLERİNİZ DE, ALDIKLARINIZDA HİÇ EKSİLMESİN...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder