14 Nisan 2011

KADEH SÜSÜ / AYRACI

Evde bir parti var, diyelim ki bir doğumgünü, yeni yıl, iş yerinde terfi, facebook'da bilmem kim durumunu "ilişkisi var" olarak değiştirdi kutlaması ya da.... ya da ne bileyim "bugün hava ne güzeldi" kutlaması. 

Kutlama için sebep mi yok??? 

Neyse, bir sürü insan geldi bu partiye. Herkesin elinde bir kadeh. E hep ellerinde tutacak değiller ya, koyuyorlar masanın, sehpanın üzerine ama sonra? 

Sonra hangisi benimdi, hangi kadeh senindi karmaşası...!!!

Tarananaaaaam....

Telaş yok! 

Çözümü basit: Kadeh ayraçları.

Yapımı daha da basit, hadi bakalım :)
  
Gerekli Malzemeler:

-Tel. 0.8 mm'lik olanlar gayet uygun.
-Renkli kum boncuk.
-İnci boncuk. Ben inci kullandım ama siz kum boncuklarınızdan daha büyük olan herhangi bir boncuk da kullanabilirsiniz. Elde tek kalmışları değerlendirmek için ideal.
-Ucu yuvarlak ve düz pense, keski.
-Boş kadeh. Bu söz bana yine sevdiğim bir şarkıyı hatırlattı. Merak ederseniz efenim buraya :) İçinde "kadeh" geçiyor ya!




    
Öncelikle telden yaklaşık 15 santim (6 inch) kesin. Kaç tane yapmak istiyorsanız hepsini bir kerede kesmeniz işinizi çabuklaştırır.


Ardından yuvarlak uçlu penseyle küçük bir halka yapın ve düz pense ile sıkıştırın. İsterseniz yuvarlak halde de bırakabilirsiniz. Amaç sadece en alttaki boncuğun çıkmasını önlemek.


Önce büyük boncuğunuzu ardından da kum boncuklarınızı dizin. Burada dikkat etmeniz gereken boncukları telin sonuna kadar dizmek. Mutlaka en az dört boncukluk mesafe bırakın. Hem ucunu tekrar kıvırıp kapatmak için hem de telin kıvrılmasını sağlamak için. Aksi halde teli kıvırıp kadehe dolamanız mümkün olmuyor.
  

   
Boncukları yeterli sayıda dizdikten sonra açıktaki ucu başta yaptığınız şekilde kapatın. İsterseniz bu kısma da büyük bir boncuk koyup kapatabilirsiniz. Tamamen size kalmış. Ben büyük boncuksuz tercih ettim.


Her iki ucu da kapattıktan sonra farkettiniz ki yeteri kadar boşluk bırakmamışsınız ve ayracınız istediğiniz gibi kadehin sapına dolanamıyor. Tekrar ucunu açıp bir boncuk eksiltmek yerine kalın uçlu pensenizle kum boncuklarınızdan bir tanesini kuvvetlice sıkarak kırabilirsiniz. Ama bunu yaparken diğer elinizle üzerini kavramaya dikkat edin ki kırık boncuk parçaları etrafa sıçramasın.
İşte kadeh ayraçlarınız hazır. Hem ayraç, hem süs. Geriye kalan sadece konuklarınızın hangi renk ayraçlı bardağın kendilerine ait olduğunu akıllarında tutmaları. Siz o kadar uğraşıp bunları yapmışsınız bırakın da onlar akıllarında tutuversinler canım!
İyi eğlenceler, keyifli partiler... :)

Not: Hep dediğim gibi, hazır el atmışken ihtiyacınızdan fazla yapın. Kaç kişinin geleceğini bilemezsiniz, bazıları zamanla kaybolabilir, birilerine hediye edebilirsiniz ya da konuklarınızdan biri hatıra olarak yanında götürmek isteyebilir...
Benden söylemesi...

Sonunda bulabildim linkini, burada görmüştüm bu fikri.

Bu proje de bu kadar... Eh hadi siz de yapın ki...! :)))


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder